Trailerkørekort i Nordsjælland

Det er nemt og hurtigt at tage et trailerkørekort

Man kan godt køre trailer med et almindeligt kørekort med visse begrænsninger, men der er mange fordele ved at tage trailerkørekort:

Nemt og hurtigt
For det første kan du tage et trailerkørekort i løbet af få uger. I alt er der kun lovkrav om 10 lektioner, hvoraf de fire lektioner er teori. Der er ingen teoriprøve, så du skal udelukkende til en praktisk prøve, hvor du skal vise din køreegenskaber med trailer. Hvis du har flair for trailerkørsel, kan du tage et trailerkørekort på få uger.

Forbedr dine køreegenskaber
For det andet bliver du en dygtigere bilist. De fleste, der har kørt med trailer, ved, at det kan være ret tricky. Især når man skal bakke! Sørg for at lære teknikken ordentligt, så du ikke laver skader, når du skal køre med trailer. Få også en grundig indføring i reglerne for trailerkørsel. Hvad kan din bil trække og hvordan skal du laste traileren eller campingvognen?

Kør med større vægt på bilen

For det tredje kan du køre med større vægt på anhængeren, hvis du har et trailerkørekort. Husk på, at det er den samlede vægt af traileren, der afgør hvor meget du må køre med. Hvis du fx kører med en campingvogn, skal du måle den samlede vægt af campingvogn + indhold. Med et B-kørekort må du køre med en trailer, hvis bilen + trailer ikke samlet vejer over 3.500 kg. Hvis du derimod har erhvervet et trailerkørekort (B/E), må du køre med et samlet vogntog (trailer + bil) op til 7.000 kg.

Begrænset af bilens kapacitet
Husk altid på, at det ikke er nok at følge færdselsreglernes begrænsninger for vægten af traileren. Det vigtigste er altid at følge bilens begrænsninger. Bilens tilladte påhængsvognsvægt fremgår af bilens registreringsattest. Den grænse må under ingen omstændigheder overstiges. Læs mere om reglerne for kørsel med trailer på FDM’s hjemmeside.

Få styr på det inden sommeren
Om sommeren kører vi meget mere med trailer end resten af året. Skal du på campingferie? Sørg for at tage trailerkørekortet inden, så du ikke får ubehagelige overraskelser på turen!

Læs alt om, hvad et trailerkort hos Mette Lykke Køreskole indbefatter:

Trailerkørekort i Nordsjælland

Lovpakken
pris 5.000,-

Indhold:

  • Ubegrænset teori (minimum 4 lektioner)
  • 6 lektioner øvelseskørsel
  • Køreprøve
  • Incl. Bilen til køreprøven

Trailerkort kat. B/E

hvis den samlede tilladte total vægt på bil og traileren overstiger 3500 kg. Så skal man have et trailerkørekort

1. Mindst 4 teorilektioner

2. Mindst 6 kørelektioner